Portfolio Categories dutch
-1
archive,tax-portfolio_category,term-dutch,term-70,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Een veilig gevoel …. dankzij een app

Nederland telt 900.000 zelfstandig alleen­wonende ouderen. Het aantal mensen dat zich zorgen om hen maakt, is nog veel groter. Zou het niet mooi zijn als er iets bestond dat de ouderen veilig houdt en tegelijkertijd familie en vrienden een gerust gevoel geeft? Een tragisch voorval zette Han van Doorn (82) enkele jaren geleden aan het denken. Lees het interview met Han in MAX Magazine.

Wanneer begin je voor jezelf?

Het ondernemerschap. Voor veel mensen toch een ambitie die ooit waargemaakt moet gaan worden. Maar, wanneer zet je de stap? Wanneer laat je zekerheden varen, en begin je voor jezelf? Wat is het goede moment?

Beluister het interview met oud-deelnemer Han van Doorn over zijn winnende idee, de ‘Are You Okay Today’-app, tijdens een uitzending van BNR’s Werkverkenners.

Het succes van start-ups door ouderen

Start-ups worden vaak bemand door creatieve hippe twintigers die overlopen van de spannende ideeën. Toch? Niet als het aan Han van Doorn (82) en Evert van Voorst (87) ligt. Beiden begonnen ze ver na hun pensioen een start-up. Han bedacht een app die mantelzorgers helpt om hun naasten in de gaten te kunnen houden. Evert ontwikkelde samen met een klaverjas-vriend een speciale bril om makkelijker je ogen te kunnen druppelen. De Leidse onderzoeker Jolanda Lindenberg zette een cursus voor ouderen op, ‘omdat ze een groter netwerk hebben, beter risico’s kunnen inschatten en meer ervaring hebben met papierwerk.’ Samen praten ze ons in PAUW bij over hun wilde plannen. Jolanda Lindenberg van Leyden Academy en deelnemer Han van Doorn aan tafel bij talkshow Pauw.

Leeftijdsdiscriminatie op de werkplek

Oudere werknemers worden nog steeds geconfronteerd met leeftijdsdiscriminatie op de werkplek, en het conventionele 19e-eeuwse concept en de mentaliteit rondom pensionering blijft grotendeels ongewijzigd. Willen mensen echt met pensioen? Wat zijn de onbedoelde gevolgen van gedwongen pensionering en het verlies van ervaring en kennis? Han van Doorn en Mike Mansfield van Aegon bogen zich hierover tijdens de World Summit on the Information Society Forum 2020.

Met pensioen? Tijd voor een eigen start-up

Het NRC Handelsblad besteedde aandacht aan het onderwijsprogramma Start-up Plus (tegenwoordig geheten Silver Starters), ontwikkeld door Leyden Academy in samenwerking met Aegon en met ondersteuning van EIT Health. Twee deelnemers komen aan het woord: Han van Doorn (82) wil een app op de markt brengen die mantelzorgers helpt om op afstand een oogje in het zeil te houden en Beatrijs van Agt (57) overweegt een praktijk voor mindfulness op te richten voor mensen “in de marges van de samenleving”, zoals nieuwkomers en mensen met een laag inkomen.