Silver Starters Nederland
20631
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20631,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Wat is Silver Starters?

Silver Starters is een persoonlijk, digitaal leerprogramma waar vijftigplussers gedurende acht modules van online leren en coaching door experts de basis leren om hun idee om te zetten in een eigen bedrijf. Voorkennis is hierbij niet noodzakelijk. U leert in uw eigen tempo, alleen datgene wat u wilt leren en slaat over wat u al weet. De studiebelasting zal ongeveer zestien uur per module zijn.

 

Tijdens de acht online modules krijgt u toegang tot persoonsgebonden lesmateriaal, waaronder video’s, teksten en weblinks, en de mogelijkheid tot uitwisseling met medecursisten en coaches. Het programma is verdeeld over drie onderdelen: Ondernemer: u begrijpt welke denkwijze en vaardigheden nodig zijn om een ondernemer te worden. Idee: u leert hoe u moeten onderzoeken of uw idee haalbaar is. Bedrijf: u bent klaar om de volgende stap in het ondernemerschap te zetten. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer klantbehoeften en -wensen, verdienmodellen, marketing en prototyping. Klik hier voor het programma (PDF).

 

Leerdoelen

Met een op maat gemaakt leertraject gebaseerd op uw ervaringen, kennis en onderstaande leerdoelen, leert u de markt te verkennen en uw idee om te zetten in een bedrijf. Geef vorm aan uw toekomst!


Tijdspad

Start: 14 januari 2021, 10.00-13.00 uur (online)
Tussentijds: acht modules online leren met coaching (studiebelasting ongeveer 16 uur per module)
Mid-event: 18 februari 2021, 10.00-12.00 uur (online)
Afsluiting: 25 maart 2021, 15.00-17.00 uur (deels online en deels offline, indien mogelijk)

 

Deze editie van Silver Starters is reeds van start gegaan. Wilt u meer weten of uw interesse voor een mogelijk volgende editie kenbaar maken? Laat het ons weten!

HET OPDOEN VAN KENNIS
 • Inzicht in klantbehoeften en -problemen.
 • Kennis over het toepassen van design thinking.
 • Kennis om aannames te testen en experimenten op te zetten.
 • Basiskennis van verdienmodellen.
 • Basiskennis van (online) marketing.
HET TOEPASSEN VAN VAARDIGHEDEN
 • De wensen en verlangens van uw doelgroep vertalen naar een product of dienst.
 • Online hulpmiddelen.
 • Verrichten van marktonderzoek en het analyseren van de data.
 • Pitchen van uw bedrijfsidee.
INZICHT IN DE JUISTE MINDSET
 • Hoe ondernemend ben ik en wie heb ik nodig?
 • Hoe zet ik een idee om in een succesvol bedrijf?
 • Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik een bedrijf wil opzetten?
 • Wat is een goede werk-privébalans voor mij?

Wat houdt het programma in?

Is deze cursus iets voor u?

Bent u 50 jaar of ouder? Bent u geïnteresseerd in het starten van uw eigen bedrijf? Kunt u gedurende de cursus zestien uur per week vrijmaken? Heeft u toegang tot een computer, laptop of tablet? Beheerst u de Engelse taal? (Het lesprogramma zal in het Nederlands zijn, maar de literatuur veelal in het Engels.) Kunt u deze vragen met JA beantwoorden? Dan is de gratis Silver Starters cursus echt iets voor u!

Coaching

Een belangrijke en zeer gewaardeerde rol is er gedurende (en na) de cursus voor de begeleiding van experts. De coaching is compleet gericht op de wensen en behoeften van de deelnemers. Dat varieert van start-ups, innovaties, bedrijfsprocessen, marketing, marktonderzoek tot financiën etc.

Terugblik cursus 2019

In 2019 hebben we met succes twee pilotprogramma's uitgevoerd, één in Nederland en één in Polen. De feedback van de deelnemers was hartverwarmend en positief.

Even voorstellen, ons team

Dr. Jolanda Lindenberg

Jolanda promoveerde in de sociale antropologie bij het Max Planck Instituut. Sindsdien richt Jolanda zich als senior onderzoeker bij Leyden Academy op identiteit, relaties en levenstevredenheid in het latere leven. Jolanda is een ervaren docent en coördinator, die onderwijs geeft aan studenten, professionals en ouderen.

Marie-Louise Kok

Als digital learning expert verzorgt Marie-Louise bij Leyden Academy onder meer MOOC’s, online leerplatformen en leerprogramma’s. Ze is tevens een van de coördinatoren van het partnership van Leyden Academy en EIT Health in de voorziening van onderwijs voor professionals in Europees verband.

Mike Mansfield

Als programmadirecteur bij Aegon Center for Longevity and Retirement richt Mike zich op pensionering in relatie tot bijvoorbeeld gezondheid, levenstevredenheid, maatschappelijke betrokkenheid en beeldvorming. Andere aandachtsgebieden zijn diversiteit, integratie en duurzaamheid.

Ineke Vlek

Ineke stond aan de voet van de oprichting van Leyden Academy in november 2008. Ineke houdt zich in een dubbelfunctie als office- en projectmanager bezig met bestuurlijke en personeelszaken, alsook met diverse projecten binnen EIT Health.

Njani Rütsch

Njani heeft een achtergrond in marketing management en culturele economie. Ze maakt deel uit van het Aegon-team dat zich richt op lange levensduur en pensioen. Njani maakt zich voornamelijk sterk op het gebied van communicatie, sociale media en marketingplannen voor het ACLR-onderzoek en het Silver Starters-programma.

Yvonne Schinkel-Koemans

Als communicatiemedewerker houdt Yvonne zich bezig met media-aanvragen, divers drukwerk (waaronder het samenstellen van het jaarverslag), websites, social media, en biedt ze communicatieve ondersteuning bij verschillende activiteiten en projecten.

Wendy Woelders

Wendy heeft al twintig jaar een leidende rol op het gebied van innovatie en business development en heeft diverse start-ups opgericht. Wendy heeft een brede ervaring als uitgever, business developer, innovatiemanager, intrapreneur en coach in onderwijs, zorg, telecommunicatie, media en consumenten lifestyle.

 • In dutch
  Wanneer begin je voor jezelf?
 • In dutch
  Een veilig gevoel …. dankzij een app
 • In dutch
  Waarom spreekt de cursus zo aan?
 • In dutch
  Met pensioen? Tijd voor een eigen start-up
 • In dutch
  Leeftijdsdiscriminatie op de werkplek
 • In dutch
  Het succes van start-ups door ouderen
p

Contactinformatie en registratie

Contactinformatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Leyden Academy on Vitality and Ageing

Ineke Vlek

Poortgebouw Zuid

Rijnsburgerweg 10

2333 AA Leiden

Telefoon: 071-5240960

E-mail: netherlands@silverstarters.org

 

Registratie

Deze editie van Silver Starters is reeds van start gegaan. Wilt u meer weten of uw interesse voor een mogelijk volgende editie kenbaar maken? Laat het ons weten!

MELD U AAN!